Depositorentes vergelijken

Bekijk alle Nederlandse deposito’s gesorteerd op spaarrente. Vergelijk met onze handige filters en open de depositorekening met de hoogste spaarrente.

Laatst bijgewerkt op: 18-06-2024
BankRente 1 jaar
Yapi Kredi3,30%
Anadolubank3,25%
Credit Europe Bank3,25%
DHB Bank3,00%
GarantiBank2,90%
Knab2,90%
NIBC2,80%
LeasePlan Bank2,75%
Centraal Beheer2,70%
RegioBank2,50%
SNS Bank2,50%
ASN Bank2,45%
Nationale Nederlanden2,40%
ABN AMRO2,35%
Rabobank2,35%
Triodos Bank2,35%
Van Lanschot2,35%
eu vlag rond

Wij vergelijken alleen spaardeposito’s die onder de Nederlandse of Europese garantieregeling vallen.
Lees over het depositogarantiestelsel

Depositorente’s vergelijken

Zet je geld op een spaardeposito vast voor een bepaalde tijd en ontvang meer rente. Een deposito heeft als extra voordeel de zekerheid van een vaste rente die niet veranderd zolang je geld vaststaat. Vergelijk bij ons alle Nederlandse deposito’s en zet je geld weg bij de bank die aansluit bij je persoonlijke wensen met de hoogste spaarrente.

Zoek het juiste spaardeposito

Kies voor een depositorekening en bepaal zelf de rente en doorlooptijd. Je weet dan precies wat je met je spaargeld kunt verdienen. Houd er rekening mee dat je met een deposito niet zomaar geld kunt opnemen zonder daarvoor een boete te betalen. De depositorente is vanwege de vaste looptijd hoger dan de reguliere spaarrekeningen waarbij de spaarrente tussendoor kan wijzigen.

Sommige depositorekeningen kun je al openen met een inleg van 250 euro, maar bij de meeste banken is het minimale spaarbedrag wat je moet overmaken 10.000 euro.

Zet je geld niet te lang vast

De meeste van onze bezoekers kiezen een looptijd van 1 tot 5 jaar. Vaak niet langer dan 5 jaar, om zo het risico te verkleinen dat de spaarrentes gaan stijgen in die periode. De kans bestaan dan dat je een hogere rente misloopt. Aan de andere kant bestaat de kans dat de depositorentes weer gaan dalen zodra de centrale banken de rente gaat verlagen.

Wij hechten veel waarde aan eerlijke en volledige informatie op onze website. Neem gerust contact met ons op voor vragen.