Hoogste spaarrentes vergelijken

Wil je de hoogste rente op je spaarrekening? Bekijk dan ons overzicht met de beste spaarrentes voor spaarrekeningen en deposito’s. Wij controleren dagelijks alle banken voor een actuele vergelijking.

  • Altijd de hoogste spaarrente
  • Overzicht met actuele spaarrentes
  • Spaarrekening online openen
Rentevergelijking op weegschaal

Top 4 spaarrente

Banca Progetto
3,50%
Santander Consumer Bank
3,40%
Distingo Bank
3,37%
CKV Spaarbank
3,35%

Vergelijk spaarrekeningen

Top 4 depositorente

Yapi Kredi 3,30%
Anadolubank 3,25%
Credit Europe Bank 3,25%
DHB Bank 3,00%

Vergelijk depositos

Top 4 jeugdsparen

Argenta 2,25%
Triodos Bank 2,15%
ASN Bank 2,00%
Rabobank 2,00%

Vergelijk kinderspaarrekeningen

Spaarrentetarieven vergelijken

Er zijn vele banken met variërende rentetarieven en spaarvormen. We leggen per spaarvorm uit wat de hoogte van de spaarrentetarieven bepaald.

Rente vrij opneembare spaarrekening

Een spaarrekening zonder opnamebeperkingen heeft als voordeel dat je geld kunt opnemen of storten wanneer je wilt. Een nadeel is dat de spaarrentetarieven elk moment omhoog of omlaag kan kan, waardoor je kunt weten hoe hoog de rente zal blijven.

Spaarrekening met voorwaarden

Een spaarrekening met voorwaarden biedt je een hogere rente omdat er beperkingen en voorwaarden zijn. Denk aan een maximum of minimum inleg, of tussentijds geen geld kunt bijgestorten. De voorwaarden kunnen per bank en rekening verschillen.

Deposito spaarrente

Bij een deposito is de rente vast en wordt tussentijds niet aangepast, omdat je het spaargeld vastzet. Hoe langer je geld op een spaardeposito vastzet, hoe hoger de spaarrente. Sluit alleen een depositorekening af als je het spaartegoed een tijd kunt missen.

Rente op kinderspaarrekening

Een spaarrekening voor kinderen tot 18 jaar kan gunstig zijn om geld vast te zetten voor later. De rente is vaak hoger dan spaarrekeningen zonder voorwaarden. Let wel goed om de voorwaarden die er zijn.

Wat is de hoogste spaarrente in Nederland en Europa?

De Duitse bank Banca Progetto biedt op dit moment de hoogste spaarrente binnen de EU met een rentevergoeding van 3,50%%. DHB Bank biedt de hoogste rente onder Nederlandse banken met een rentevergoeding van 2,60%%. Beide banken vallen onder het depositogarantiestelsel van het land zelf.

De grote bekende banken, zoals de ING of Rabobank, leveren beduidend minder spaarrente op dan de kleinere aanbieders. Toch blijven veel mensen bij dezelfde bank sparen, terwijl de rente kan andere spaarbanken zomaar enkele procenten hoger uitvallen.  Zo loopt het merendeel van de Nederlanders extra rendement mis.

Wat bepaalt de hoogte van spaarrentes?

De spaarrente is grotendeels gekoppeld aan het Euribor-tarief. Een hoge stand van Euribor betekent doorgaans een hogere spaarrente, want banken hebben minder geld van spaarders nodig wanneer ze bij de Europese Centrale Bank geld kunnen lenen tegen een laag tarief. De geldmarkt is continu in beweging, waardoor de tarieven in korte tijd kunnen wijzigen. Controleer daarom regelmatig of je nog steeds de hoogste spaarrente ontvangt.