Spaarvormen

Spaarvarken icoon

Bij elke spaarvorm krijg je een hogere rente wanneer je het geld voor een langere periode kunt vastzetten. Dit gaat samen met bepaalde afspraken gedurende de spaarperiode. Zo is het met deposito sparen niet mogelijk om zonder boete geld op te nemen. Met deze spaarvorm krijg je over de gehele termijn een vaste rente. Bij spaarrekeningen zonder voorwaarden is het spaargeld altijd opneembaar. De rente staat dan niet vast, maar kan wel elk moment door de bank worden aangepast.

Spaarrekeningen

Je geld op een spaarrekening levert extra geld op afhankelijk van de rente. Het extra geld dat als rente wordt bijgeschreven is een percentage van het bedrag op de spaarrekening.

Vergelijk spaarrekeningen

Jeugdsparen

Jeugdsparen helpt je om een spaarpotjes op te bouwen voor je kinderen. De bank weet dat het geld een lange tijd vaststaat, waardoor je een aantrekkelijke rente ontvangt.

Vergelijk kinderspaarrekeningen

Groen sparen

Met groen sparen wordt je geld in duurzame projecten geïnvesteerd. Je weet dan zeker dat de bank je geld gebruikt voor een betere wereld, en soms zijn er fiscale voordelen.

Meer over groen sparen

Bedrijfssparen

Bedrijfssparen kan op verschillende manieren aantrekkelijk zijn voor zowel werkgevers als werknemers. Ze sparen binnen het bedrijf en maken zo gebruik van een aantrekkelijke fiscale regeling.

Vergelijk zakelijke spaarrekeningen

Spaardeposito

Een spaardeposito is een vorm van sparen waarbij je kapitaal gedurende een bepaalde periode vaststaat. Banken geven een hogere rente, waardoor je kapitaal sneller zal groeien.

Vergelijk depositorekeningen

Banksparen

Banksparen is in het leven geroepen als alternatief voor de levensverzekering. Je kunt dan fiscaal voordelig sparen, waarbij je spaargeld vaststaat tot je pensioen.

Meer over banksparen